oVer mijn werk


Als kunstenaar ga ik op ontdekkingstocht en laat ik mij inspireren door een landschap. Mijn werken beginnen met het verkennen van een plek. Ik verdwaal, kijk en beleef. Tijdens dit proces bevraag ik de wereld om mij heen. Dit kunnen observaties zijn over mens & natuur, maar ook beweging en verandering speelt hierin een rol. Zoals het moment van de schemer, hoe licht kleuren kan veranderen en hoe water subtiel verandert door de wind. Ik ben opzoek naar verwondering, het alledaagse lijkt helemaal niet zo vanzelfsprekend voor mij. Terwijl in de natuur deze momenten weer verdwijnen, leven ze bij mij voort in mijn kunstwerken. Andere werken staan op locatie in het landschap. Hierbij wil ik mensen die weinig om zich heen kijken even stil laten staan bij een soms-alledaagse-schoonheid. Ik wil de toeschouwer uitdagen om zijn vertrouwde wereld met een frisse blik te bekijken, om zo even stil te staan.

 

Observatie en onderzoek

Een deel van mijn werk ontstaat vanuit ervaring en onderzoek.  Mijn onderzoeken in de natuur hebben mij bewuster gemaakt ik mij in een discussie van onze maatschappij bevind. Natuur en cultuur zijn altijd aan elkaar verbonden.  Een opleiding permacultuur heeft deze kennis enorm verbreed en mij weer op nieuwe manieren laten kijken. Ik zie niet alleen meer een landschap, maar bodemleven, geneeskrachtige kruiden en volop manieren hoe het anders kan.

 

Tekenen en experimenteren

Onderweg begin ik mijn werkproces door middel van fotografie, schrijven en vooral ook door te tekenen en schilderen. Tekenen is voor mij een onderdeel van kijken. Als je buiten aan het tekenen bent, dan zie je pas echt. Details en contouren worden langzaam zichtbaar. Er is een relatie tussen kijken, denken en doen. Steeds meer voel ik een behoefte om naar ruimtes te kijken en daarop te reageren. Ik zit in een fase waarbij ik volop experimenteer met nieuwe vormen en materialen. Uit dit proces komen nieuwe werken voort.

PODCAST

In mijn podcast "natuurkunstenaar' vertel ik wat meer over wat mij allemaal beweegt. Ik vertel verhalen over langzaam reizen, veranderend landschap, vrijheid, identiteit en wellicht de lessen die ik onderweg heb geleerd.  In mijn eerste podcast vertel ik je meer over mijn 'boekje van tijd'. waarvoor ik 10 dagen alleen in een bos verbleef. In de volgende podcast wil ik je wat meer vertellen over mijn reis door Nieuw Zealand.

Mijn podcast is te luisteren op spotify en google podcasts.

Vind je het leuk om te luisteren naar mijn podcast? Of het lezen van mijn blog? En zou je graag meer willen horen/lezen?Jij kunt mij als maker supporten door mij te volgen op instagram, dit te delen met anderen, door workshops bij mij te volgen of door een kunstwerk te kopen.

 

 

 

HALLO DAAR!

 

OP de hoogste blijven van mijn avonturen?

Meld je aan met je emailadres.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

Onze website maakt geen  gebruik van cookies. Je e-mailadres word gebruikt voor de nieuwsbrief die 4 keer per jaar verschijnt, uitschrijven kan altijd.  Het kan zijn dat het in de spam folder terrecht komt.

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Toestemming om te contacteren: * Ik zal voorzichtig zijn met je informatie (beloofd!)

GO TO TOP >

contact

over mij

 

 01

 

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer (30 jaar), en toch ben ik een natuurmens. Ik houd van wandelen, buiten zijn en reizen. Ik leef liever back to basic dan met luxe en praal. Zo heb ik een tijd in een busje gereisd!

 

02

 

Ik ben in 2015 afgestudeerd aan het AKV Sint Joost (kunstacademie). Ik heb een tijdje bij een vormgeefbureau gewerkt totdat ik de vrijheid opzocht en ondernemer werd.

 

03

 

Het is mijn droom om op een stukje land een duurzaam en zelfvoorzienend huisje te bouwen,  om daar in verbinding te leven met de natuur en vrienden om mij heen. Ik deel mijn bevindingen via mijn blog en instagram.

04

 

Ik woon op dit moment in Ede,

op vijf minuten afstand van de Veluwe.

Ik ben een ochtendmens en ga dus graag in de vroege ochtendgloren op zoek naar herten en zwijntjes.

05

 

Ik heb in mijn leven al een paar prachtige Hikes gelopen en de meest fantastische landschappen gezien. Ik heb bergen in Nieuw Zeeland, Schotland, Noorwegen, IJsland en Nepal beklommen.

 

06

 

Als ik een goed boek aan het lezen ben, dan hoor ik niks meer, vergeet ik te eten, en kan ik het niet meer neerleggen tot ik het uit heb.

07

 

Ik ben een idealist en droom van een wereld waar we allemaal minder werken op kantoor, meer samen zijn en we goed voor de natuur zorgen. Daarom heb ik een  opleiding in permacultuur gedaan.

08

 

In 2019 ben ik begonnen met het geven van workshops. Iedereen is creatief & kan experimenteren, Het is onwijs gaaf als mensen zichzelf verrassen en te zien hoe zij plezier hebben tijdens het proces:

www.natuurkunstenaar.nl

heb je vragen?

Neem dan contact met mij op.