BERGEN

Ik heb prachtige gebergtes gezien. Van groene hobbiton bergjes in Nieuw Zealand,  gigantische bergen in Nepal, tot ruige vulkanische bergen in Ijsland. Veel heb ik er gewandeld, nagedacht, ze bekeken. En nog altijd facineren ze mij om te tekenen.

MOMENT VAN TIJD

BOEK, 20x18 CM

Ik besloot om een tijdje alleen in het bos te gaan leven, weg van onze haastmaatschappij. Hierop volgden vele reacties. Het zou gevaarlijk zijn, of niet veel voorstellen, of zelfs traumatische gevolgen kunnen hebben. Maar het was niet gevaarlijk en er kwamen geen trauma’s. Het was echter ook niet zo dat er niks gebeurde. Ja, er was geen spanning en avontuur. De dagen verstreken langzaam en ik ervoer tijdloze vrijheid. Ik keek naar een blijvend landschap als een steeds veranderend schilderij, elke dag hetzelfde en toch anders.

 

 

2015. Tijdens het eindexamen vroeg ik mij af waarom mensen ervoor kiezen om alleen in de natuur te gaan leven. Zou het beter zijn zonder contact met anderen, telefoon, internet? Wat voor invloed heeft dit op mijn relatie met de natuur?

HEEN & TERUG

BOEK 10x13 CM

Tijdens mijn stage reisde ik met backpack en tent af naar de Schotse hooglanden op zoek naar een avontuur. Het landschap is er kaal, ruig en ongerept. De wolken hangen als een sluier in de bergen. En er was regen, altijd regen, zelfs als het niet regende, had het net geregend. De meren lopen over in gelaagde hellingen. De bossen zijn er dichtbegroeid en hebben ontelbare kleuren groen. De paden gaan zigzaggend omhoog en zijn glad en modderig. Hier liggen losse stenen, klimmend en klauterend bereik je de top. Je backpack is zwaar, de blaren staan op je voeten, maar het doet er niet toe. Het uitzicht is ontzagwekkend mooi. Al deze ervaringen en momenten heb ik geprobeerd te verwerken in illustraties en stukjes tekst die samen komen in een serie uitvouw boekjes.

GO TO TOP >

contact