colors and shapes of nature

-----------------------------

2021, serie, natuur

Ieder blaadje is uniek en anders. Om mijn heen zijn vele kleuren. Ik rangschik ze in een werk. Heel even zichtbaar, maar dan weer weg.

MISSING WATERFALLS

-----------------------------

2020, doek, 12 meter

Tijdens mijn reizen ben ik op vele mysterieuse plekken geweest. Mistige bergen, bossen begroeid met mos en stomende watervallen. En ik houd van het bos hier in Nederland. Maar ik houd ook van kronkelpaadjes die uitkomen bij een waterval. Hoe kan ik met weinig inbreuk werk maken in het landschap?

here was a glacier

-----------------------------

2019, stenen

Tijdens mijn reizen heb ik al vele glaciers gezien. Maar ze worden steeds kleiner en moeilijker bereikbaar. Soms hebben ze onderweg langs de kant bordjes geplaatst. In 1960 kwam de glacier tot hier, in 1980 tot hier etc.  Wat als we dit doortrekken op de glacier? Een lijn die laat zien wat de toekomst brengt.

Lichtvanger

-----------------------------

2018, sculptuur, hout en lak, 6 meter

In een artist in recidence op camping 'De Lievelinge' werkte ik aan deze sculptuur. Gefascineerd door lichtval tussen bomen ben ik aan de slag gegaan. Door de lichtpatronen lettelijk over te trekken is deze sculptuur ontstaan.

 

Een ontasbare vorm

Wat is schaduw en wat is licht?

Langzaam veranderend

En dan is het weg

Nachtblauw

-----------------------------

2015, acryl op houten panelen, 2,44 x 8,54 meter

Buitenexpositie ‘Werk in uitvoering’ Jantjesplaat Biesbosch www.landkunst.nl

Het Biesbosch is een natuurgebied dat steeds veranderd door het ritme van eb en vloed.  Een brug wordt nu volledig omringt door water, waardoor hij in zijn omgeving een verdwaalde brug is geworden. Bovenop deze brug maak ik een nieuw werk, wat reflecteert naar het verleden.

 

Een rand van licht ontstaat, mintgroen overlopend naar ontelbare kleuren blauw, Contouren worden duidelijker en scherper.De wind gaat liggen, gesprekken lijken intiemer en alles lijkt intenser.De sterren starend, onbeweeglijk.

Is het dag of nacht?

Ik weet het niet.

GO TO TOP >

contact